Musia Mwankumi genomineerd voor een Colombina voor haar rol in De zaak Shell

Musia Mwankumi genomineerd voor een Colombina voor haar rol in De zaak Shell
9 juli 2021 d3z44ksh3lladmin

Musia Mwankumi (2021) voor haar rol in De zaak Shell | Frascati Producties en De Nwe Tijd

De Nederlandse Toneeljury: “Met het personage van Musia Mwankumi verwachten we de hoop te ontmoeten, maar ze haalt ons al snel uit de illusie; het is wanhoop waarnaar je kijkt. Wanhoop die Mwankumi niet alleen zichtbaar, maar ook in grote mate invoelbaar maakt. Na de vele protestacties met haar kompanen is ze nu de protestenergie voorbij. Terwijl je de onrust door haar lijf voelt gieren, brengt Mwankumi op bijzondere wijze verstilling aan het einde van een ijzersterk tableau van verschillende personages. Bijna sereen laat ze de toeschouwer binnen in haar binnenwereld waar zwaarte en teleurstelling overheersen. Lethargie en hoop cirkelen vloeibaar om elkaar heen.”