Rebekka en Anoek in gesprek met De Morgen
11 oktober 2022 d3z44ksh3lladmin

Naar aanleiding van de Vlaamse tour van De zaak Shell gingen Anoek Nuyens en Rebekka De Wit in gesprek met Ciska Hoet over activisme, de problemen, de oplossingen en natuurlijk de rollen die wij daar allen in opnemen. Het interview verscheen in de Belgische krant De Morgen.

 

“Het is verleidelijk om Shell als vijand te zien, maar wij wilden juist voorbijgaan aan een simpele schuldvraag. Een zwartwitbeeld met Greta Thunberg als held en de industrie als tegenstander schiet tekort als je de systeemcrisis wilt duiden waarin we zitten. Bovendien is het te makkelijk om één actor weg te zetten als schuldige: de oplossing voor de klimaatcrisis is niet dat Shell sluit. Het probleem is zoveel groter, zo allesomvattend en intersectioneel, we zouden onvolledig geweest zijn mochten we van die CEO geen menselijke persoon gemaakt hebben.”

 

Het volledige interview vind je hier terug.